Elaboració

Elaboració

Elaboració

Elaboració

Un cop l’arròs és recollit i assecat, arriba el moment de moldre’l (elaborar-lo). Si en tots els moments anteriors el temps i d’altres factors externs influeixen molt, aquí és la mà del moliner la que té molt a veure amb la qualitat del gra.

Despullar els grans d’arròs de la seva pellofa i moldrel’s per fer-los suficientment blancs, no és feina fàcil, sobretot quan ho fas de manera artesana, natural i sense cap producte químic.

Aquesta és la feina més delicada i precisa que fem i en la qual posem els cinc sentits, el temps s’atura i convertim la nostra feina en passió. És el moment tan esperat on la qualitat i l’esplendor del gra surt a la llum.
Per fer-ho, fem servir un molí compacte, de fabricació moderna, amb rodets de cautxú natural per despellofar-lo i una pedra esmeril amb frens de cautxú natural per blanquejar-lo.

Un cop blanc i després d’un temps de refredament, el seleccionem amb una seleccionadora de color, per tal de destriar tots aquells grans d’arròs que no tenen un 100% de qualitat.

Finalment, l’envasem de forma artesanal i el buit, per mantenir així totes les seves qualitats, com si fos acabat d’elaborar.

Aquest és un procés setmanal i molt estricte, que ens diferencia molt de les grans factories arrosseres. Oferim als nostres clients un arròs acabat d’elaborar, amb una aroma i una textura úniques. Aquest és el nostre objectiu.