Assecatge

Assecatge

El sol com a font d’energia.

Un cop recollit l’arròs del camp, per tal de poder-lo conservar en òptimes condicions durant tot l’any, se li ha de treure tot l’excés d’humitat que porta el gra.

Actualment, la majoria d’empreses utilitzen formes artificials d’assecatge cremant combustibles fòssils, mitjançant forns i assecadores mecàniques.

Nosaltres, amb la gran diferència del resultat final pel que fa a la qualitat del gra, assequem l’arròs a l’era, amb el sol com a font d’energia, tal com ho han fet els nostres avantpassats durant segles, aconseguint així una qualitat extraordinària, sense alterar el procés de latència natural del gra d’arròs, estalviant energia i sense contaminar el medi ambient.

Un cop triat el gra, amb l’ajuda d’una petita netejadora mecànica amb la qual anem extraient les impureses i la pols, es guarda durant tres mesos al graner, on farà una segona maduració. Un cop ben estabilitzat el gra, es transvasa dins d’unes sitges a l’exterior, on es conservarà amb temperatura i humitat controlades i d’on s’extraurà setmanalment el gra d’arròs que necessitem elaborar.